1. ŠOLSKI DAN

1. 9. 2023 | Novice

Počitnice so za večino od nas minile, kot bi mignil in zopet je tu novi šolski dan. Nekateri smo ga prav gotovo nestrpno pričakovali, spet drugi pa se vrnitve v šolske klopi niso tako veselili. Zagotovo pa lahko trdimo, da se bodo tudi v tem šolskem letu na naši šoli dogajale nepozabne in zanimive stvari zato vemo, da se bo sleherni učenec naše šole med šolskim letom prav zagotovo dobro počutil in ob koncu leta postal bogatejši za veliko novih spoznanj in izkušenj.

Med nami smo letos pozdravili kar 7 novih učencev, od tega so trije prvošolčki. Vsem novim učencem želimo, da se na naši šoli počutijo dobro, da sklenejo nova prijateljstva in pridobijo veliko novih znanj in izkušenj. Prav zagotovo pa jim bodo v tem pomagali sošolci in naši, kot je rekel Gal »fajn« učitelji. To smo dokazali že s prvim šolskim dnem. Učenci, starši, učitelji in predstavniki ustanoviteljice Občine Kočevje smo se ob 8. uri zbrali v šolski telovadnici. Naša »stara voditeljska mačka« sta nas z učitelji in s pestrim programom popeljala v dogodivščine novega šolskega leta. Uvodoma sta nas s spodbudnimi besedami, za začetek novega šolskega leta, pozdravila gospa ravnateljica Barbara Poje in župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič.

Program so v nadaljevanju popestrili tudi učitelji naše šole, ki so se prelevili v različne domače in gozdne živali ter vsem skupaj zaigra igrico »Krtek Zlatko in kakec, ki je padel z neba«. Zgodbica je navdušila prav vse prisotne v šolski telovadnici, saj se je med predstavo slišal sproščen otroški smeh. In prav s smehom in veseljem si želimo začeti novo šolsko leto. Svojo nadarjenost in svoje neverjetne sposobnost, sta nam predstavila tudi učenec 6. razreda s svojo harmoniko in učenka 9. razreda s svojimi neverjetnimi plesnimi gibi.

Po zaključku prireditve so se učenci skupaj s svojim razredniki odpravili v razrede, preživeli nekaj časa skupaj, se  pogovorili o preteklih počitnicah, se spoznavali z novimi učenci in se nato po malici vsi skupaj sestali na šolskem dvorišču, kjer so potekale »Krtkove« družabne in tekmovalne igre. V sproščenem in veselem vzdušju smo se nato vsi skupaj podali v sončen vikend, ki nas bo popeljal v dogodivščine novega šolskega dne.

Zapisala Marijana Šarić

 

Skip to content