1. ŠPORTNI DAN

23. 9. 2022 | Arhiv novic 22-23

V petek, 23.9.2022, smo na naši šoli izvedli 1. športni dan. Izbira dneva je bila prilagojena teku po ulicah Kočevja, ki je bil izveden v organizaciji JZ za šport Kočevje. Naši učenci iz Prilagojenega programa z NIS, so imeli možnost udeležiti se teka po ulicah Kočevja in balinanja ali višinskega pohoda. Vsi so izbrali višinski pohod. Učenci Posebnega programa so se udeležili športnega dneva na temo »Igre brez meja«.

Višinski pohod smo izvedli po predvideni trasi po gozdnih cestah Stojne. Jutro je bilo hladno, vendar smo se s hojo navkreber hitro ogreli. Ko se je megla dvignila in je posijalo sonce, pa je hoja postala zelo prijetna. Iz Podgorske ulice smo se po cesti nad kamnolomom napotili v smeri Slovenske vasi. Na drugem križišču smo zavili v dolino, v smeri Rožnega studenca, kjer smo si privoščili daljši počitek ter tudi pomalicali. Od tam, smo se po učni poti skozi Marof in Rožno ulico napotili nazaj v šolo.

Učenci Posebnega programa so na šolskem dvorišču v mešanih skupinah tekmovali v igrah brez meja. Igre so bile zabavne in hkrati prilagojene sposobnostim učencev. Vsi so vneto sodelovali, glasno navijali ter se medsebojno vzpodbujali. Kot običajno so bili doseženi rezultati drugotnega pomena, veliko pomembnejša sta bila prijetno in prijateljsko vzdušje.

 

 

 

    

 

 

 

Skip to content