OKTOBER, MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

22. 10. 2021 | Novice

Oktober, mesec šolskih knjižnic, se počasi izteka. S številnimi dejavnostmi, smo se tudi na naši šoli, letos posvetili pomenu šolskih knjižnic in branja.

Naš kulturni dan »Čarobnost knjige«, smo posvetili branju in knjigam ter pripravili razstavo knjižnih in pisnih izdelkov učencev v drugem nadstropju. V naši knjižnici pa je na ogled razstava novih knjig, ki smo jih kupili v okviru projekta »Čarobnost knjige«.

Učenci PPVI 3. skupine so v mesecu oktobru izvedli veliko bralnih aktivnosti. Brali so ljudsko pravljico Hvaležni medved in ustvarili čudovite risbe. Prebrali so tudi pravljico o Vampirčku, saj se bliža Noč čarovnic. Razstava izdelkov in risbic se nahaja v njihovem razredu. Po mestu iščejo knjigobežnice in vsakič najdejo kakšno zanimivo knjigo, ki jo prelistajo. Sodelujejo tudi v projektu Dogodivščina medvedka Berija, ki ga organizira Knjižnica Kočevje.

 

Učenci 2 in 3. razreda so v podaljšanem bivanju izdelovali prikupne knjižne kazalke. Učenci 8. in 9. razreda so obiskali šolsko knjižnico in se zabavali ob rimah, nato pa se še sami lotili izdelovanja knjižnih kazalk.

Veliko učencev že pridno bere knjige za bralno značko in rešuje mesečne uganke. Z učenci 9. razreda smo se nasmejali ob fotografiranju s knjigo in ustvarili obraze knjig. Ko sem jih vprašala, kaj jim pomeni šolska knjižnica, so odgovarjali:

“Šolsko knjižnico imam rad, ker imamo v njej knjige in TV.”

“Všeč mi je, ko v knjižnici gledamo TV, beremo knjige in barvamo.”

“V knjižnici lahko ustvarjamo, beremo za bralno značko in rešujemo uganko meseca.”

“Ko pomislim na šolsko knjižnico, se spomnim na branje, knjige in bralno značko.”

 

Šolske knjižnice sestavljajo pomemben košček mozaika pri pridobivanju in povezovanju znanja, razvijanju domišljije in vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja, zato praznujmo v mesecu šolskih knjižnic!

 

                                                                                                                                                                                                     Zapisala Maša Luteršmit, šolska knjižničarka

Skip to content