DRŽAVNO MATEMATIČNO TEKMOVANJE

25. 4. 2022 | Novice

V soboto, 23.4.2022 je na Jesenicah potekalo državno tekmovanje iz znanja matematike za šole s prilagojenim programom –  Računanje je igra (R=I). Tekmovanje je organizirala OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, odvijalo pa se je na OŠ Toneta Čufarja na Jesenicah.

Po opravljenih prijavah na tekmovanje, so nas nagovorili in pozdravili ravnateljica, ga. Aleksandra Valančič, župan občine Jesenice, g. Blaž Račič in povezovalka programa. Učenci so pripravili tudi kratko glasbeno točko.

Učenci so nato odšli po učilnicah, kjer so napenjali možgančke in reševali težke naloge. Po koncu pisanja smo se odpravili v Gledališče Toneta Čufarja, kjer smo si ogledali gledališko predstavo z naslovom »Katarina in njen lonec«. Predstava je na simpatičen način prikazala, kako težko se je otrokom, ki odstopajo od ostalih, vključiti v njihovo družbo, a je s pomočjo in trudom tudi to mogoče.

Po koncu gledališke predstave je sledila podelitev priznanj, najuspešnejšim tekmovalcem in za konec še kosilo. Dan nam bo vsem ostal v lepem spominu.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                         Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content