PROSLAVA ZA DAN DRŽAVNOSTI

2. 7. 2024 | Novice

Proslavo za Dan državnosti smo izpeljali v ponedeljek, 24.06.2024 v šolski telovadnici. Na proslavi so nastopali vsi oddelki naše šole. Program za proslavo je bil izredno bogat, razgiban, zabaven in hkrati poučen. Šolska telovadnica je bila lepo okrašena in pripravljena za proslavo. Poleg vseh nastopajočih oddelkov, je nastopil tudi otroški in mladinski pevski zbor ter plesna skupina LJUŠ.

Proslava je trajala 90 minut in se je pričela s posnetkom slovenske himne, sledila je šolska himna in nagovor ravnateljice. Šolsko proslavo je vodila učenka iz 6 .razreda in učenka iz 8. razreda. Pri proslavi so sodelovali vsi oddelki tako iz NIS kot iz PP programa. Vsebina programa je bila bogata tako količinsko kot vsebinsko. Na proslavi se je izvedlo 19 točk, kjer so učenci peli, plesali, odigrali dramske igre, recitirali, brali in predstavljali tako Slovenijo, našo skupno entiteto, našo kulturo, kot svoje spretnosti nastopanja.

Proslava je bila izvedena kvalitetno, saj je vsebovala tako del, ki se navezuje na slovenski praznik in kulturo, kot tudi nastope učencev. Učenci so se na proslavi ob Dnevu državnosti zopet dokazali in pokazali svoje številne talente. Učenci so presenetljivo dobro pokazali svoj odnos do kulture in skupne pripadnosti.

Vsi so se zelo potrudili pri svojih nastopih, tako učenci kot njihovi mentorji. Za zaključek pa smo se poslovili od tega šolskega leta, si zaželeli lepe počitnice in prijeten počitek v poletnih mesecih. 

Skip to content