ZAKORAKALI SMO V NOVO ŠOLSKO LETO

6. 9. 2021 | Novice

Juhuhuuu, šola je tu! Tudi letos smo po dooooooolgih počitnicah končno dočakali prvi šolski dan. Veseli obrazi učencev, učiteljev, ter novih učencev in zaposlenih šole so že zjutraj napolnili stavbo z dobro voljo. Iz razredov se je zopet zaslišalo čebljanje in smeh učencev, ki so si pripovedovali počitniške dogodivščine. Po hodnikih so hiteli učitelji, drugi zaposleni, ravnateljica, urejali še zadnje podrobnosti prvega šolskega dne in z nasmehom pozdravljali učence.

Ker je virus še vedno prisoten, smo dobrodošlico na OŠ Ljubo Šercer v prvi šolski dan priredili virtualno. V novo šolsko leto smo stopili z Jurijem Murijem. Ja, s tistim Jurijem, ki je s hruške pal in šel v daljno Afriko! Najprej smo si ogledali predstavo Juri Muri v Afriki v za nas nekoliko novi obliki gledališča – kamišibaj. Predstavo je pripravila učiteljica Jožica, besedilo pa je ob čudovitih ilustracijah recitirala naša logopedinja, Andreja Mlekuž.

Predstava se je končala, vendar je Juri, zdaj lep in čist, ostal kar z nami. Na ekranu smo namreč zagledali lutko Jurija, ki ga je animiral in mu posodil glas naš učitelj Sašo. Juri nas je vse lepo pozdravil in nas vse skupaj prek pripravljenega programa popeljal v novo šolsko leto. Z lepimi besedami sta nas pozdravila gospa ravnateljica Barbara Poje in gospod župan dr. Vladimir Prebilič. Sledila je predstavitev šole, s katero smo podoživeli utrinke preteklega šolskega leta. Ogledali smo si tudi predstavitev učiteljev, da bomo vedeli, kdo vse bo na šoli poučeval v tem šolskem letu. Zaslužna za to, da smo si vse to lahko ogledali in se pri tem tudi zabavali, sta učitelj Blaž ter Peter, varuh v posebnem programu.

In tako, kot je nam zaželel Juri Muri, vam tudi mi želimo lep prvi šolski dan, ter lepo, uspešno, zabave in učenja polno novo šolsko leto!

Lep šolski pozdrav,

Zaposleni OŠ Ljubo Šercer

 

Skip to content