Varno v prometu

V petek, 12. 6. 2020 je na naši šoli potekal tehniški dan z naslovom »Varno v promet«. Sodelovali so učenci od 4. do 9. razreda NIS. Tehniški dan se je začel v učilnicah, kjer smo si pogledali preventivne filme o varni vožnji , rešili nekaj delovnih listov na to temo in se pogovarjali o pravilih varnega ravnanja na cesti, križiščih, vsepovsod tam, kjer se odvija promet in smo sami kot kolesarji udeleženci v prometu. Starejši učenci so tehnično pregledali kolesa, napolnili pnevmatike in očistili kolesa, če je bilo to potrebno.

Po malici smo se odpravili proti športni dvorani, kjer nas je pričakal kolesarski poligon, ki je namenjen spretnostni vožnji kolesa. Vsi učenci so se najprej preizkusili v vožnji osmice, nato smo se odpravili na spretnostni poligon. Ovire so bile različno postavljene in ob premagovanju le teh smo se zabavali.

Ura je hitro minila in morali smo se odpraviti nazaj proti šoli.  Pospravili smo še rekvizite in utrujeni od zanimivega in vročega dne potiskali svoja kolesa do šole.

Da pa je bil dan popoln in, da nismo zastonj vozili koles v šolo, se je skupina, najbolj zagnanih učencev odpravila na vožnjo do Dolge vasi oziroma do MTB trail centra Kočevje. Tam so se preizkusili v vožnji po valovih – pumptrack in na skokih za učenje. Pravilno vožnjo in pravila obnašanja na progi jim je razložil član tamkajšnjega kluba, ki jim je praktično pokazal vožnjo in skoke.

Preživeli smo lep, sončen dan in uspelo nam je brez poškodb.

Jožica Grmič, vodja tehniškega dne