Tradicionalni slovenski zajtrk

24. 6. 2020 | Nerazvrščeno

Vlada Republike Slovenije je na 33. redni seji, 11. 10. 1012, sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 77/12. Obeležili ga bomo vsak tretji petek v novembru. S tem praznikom bomo v Sloveniji pridelani hrani dali pomemben pečat.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo v petek, 20. novembra 2020. Po že ustaljenih načelih ga pripravljamo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, z Ministrstvom za kulturo in številnimi drugimi partnerji. Zaradi epidemije COVID-19 bo letošnji tradicionalni slovenski zajtrk izpeljan na daljavo.

Izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka bomo tudi v letošnjem šolskem letu obogatili z različnimi dejavnostmi, ki nam jih predlagajo organizatorji in partnerji projekta.

Poudarek bo tudi na osveščanju o pomenu zajtrka in zdrave prehrane tudi v boju proti novemu koronavirusu. Stroka namreč opozarja, da je zelo pomembno redno začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje, saj se izboljša reševanje kompleksnih nalog, logično sklepanje in aritmetika, reševanje problemov, pozornost ter spomin.

Koordinatorka projekta Aleksandra Kocjan Malnar

 

Skip to content