TEMATSKI DNEVI V PP3

V mesecu februarju in marcu smo bili v PPVI 3. skupini aktivni in ustvarjalni. Izvedli smo dva delovna dneva in sicer oba na temo rastlin. Na prvem tematskem dnevu z naslovom SUHI ARANŽMA smo ustvarjali slike s sušenim cvetjem in listjem, ki smo ga že v preteklem šolskem letu in preko poletja nabirali, sušili in prešali. Nastale so lepe slike manjšega formata, ki smo jih uporabili za krasitev šolskega vetrolova, kasneje pa bodo na voljo za prodajo na šolskem bazarju in na tržnici.

Na drugem delovnem dnevu z naslovom PRESAJANJE ROŽ so se učenci aktivno vključevali pri urejanju korit s prezimnimi rastlinami. Rože so obrezali in presadili v nova korita in svežo, s hranili polno zemljo. Material za presajanje smo prejeli kot donacijo Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Presajene rastline smo dobro zalili in jih postavili v toplo, svetlo okolje, kjer bodo počakale, da jih prestavimo na zunanje okenske police, kjer bodo v pomladnih mesecih krasile zunanjost šole.

Učenci so se naučili previdnega in natančnega dela tako z živimi kot suhimi deli rastlin in bili pri tem zelo motivirani in pripravljeni poprijeti za vsako delo. Naš cilj, da naredimo šolo bolj domačo, lepšo in prijetnejšo, je bil uspešno dosežen.

Zapisala:

Ana Jarni

razredničarka PPVI 3.skupina