SPOZNAVAMO SVETLANO MAKAROVIČ

12. 11. 2021 | Novice

Danes smo uro v knjižnici posvetili naši vsestranski umetnici Svetlani Makarovič. Učenci 6. in 7. razreda so skupaj z razredničarko obiskali šolsko knjižnico in se udobno namestili v pravljičnem kotičku. Najprej sem jim predstavila Svetlanin življenjepis in njene posebnosti. Je pesnica, pisateljica, ilustratorka, igralka, šansonjerka in ena najbolj vsestranskih in vrhunskih slovenskih umetnic. Obožuje živali, predvsem mačke, živi samotarsko življenje, bori se za pravice šibkejših, sama pa nima svojih otrok. V svojem življenju je napisala preko 300 del.

Potem pa smo prešli k njenim pravljicam, učenci so poslušali o Zlobnem volku. Ta naš volk pa le ni bil tako zloben, saj je rajši kot otroke, pojedel čokoladne napolitanke. Ob pesmi Čuk na palici smo se nasmejali, saj Svetlana tako zabavno poje. Ogledali smo si tudi razstavo njenih pravljic in pesmic, v naši knjižnici namreč hranimo kar lepo število njenih del.

Sledilo je poustvarjanje, punce so se lotile izdelave “čuka”, fantje pa “zlobnega volka”. Uporabljali so star časopisni papir, saj bo iz njega nastala trganka. Ker izdelki še niso čisto dokončani, smo se zmenili za ponovni obisk.

 

Končni izdelki:

 

                                                                                                                                                                                                                        Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content