ŠKRAT KUZMA NAM PREDSTAVI POKLICE

13. 1. 2022 | Novice

Učenci prve triade in učenci 4. ter 5. razreda so v sredo, 12.1.2022 dobili prav poseben obisk. Obiskala jih je gospa Maja iz Ljudske univerza in izvedla delavnico na temo poklicev.

Delavnica je potekala s pomočjo zgodbe o škratu Kuzmi. V knjigi z naslovom Škrat Kuzma, so nastopali škratje, ki so imeli različne poklice. Nastopali so tiskarski škrat, zidarski škrat, frizerski škrat in gozdni škrat Kuzma. Tekmovali so, kateri bo naredil največjo potegavščino. Zmagal je škrat Kuzma, saj je pticam zamenjal jajca v gnezdu. Za nagrado je dobil šop jagod, ki je bil čudežen, saj kljub temu, da jih je jedel, jih nikoli ni zmanjkalo. Nazadnje so mu ta čudežni šop jagod ukradli in ni jih dobil nazaj.

Pri naslednji aktivnosti, so si učenci izbrali poklice, kateri so jim najbolj povšeči in povedali zakaj. Za konec pa so morali še poiskati pare poklicev in tako so utrdili njihova poimenovanja.

Tekom delavnice so učenci aktivno sodelovali, ponavljali, spoznavali poklice in se ob delu zabavali. Ugotovili so tudi, da imajo zelo različne želje, kaj želijo postati, ko odrastejo.

 

 

                                                                                                                                                                             Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content