ROPOTULJA »Delavnica v okviru projekta: PARK MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA«

23. 5. 2022 | Novice

V PP1 smo v četrtek, 19. 5. 2022 izvedli delavnico ROPOTULJA. Delavnica je potekala v okviru projekta Park medgeneracijskega sodelovanja. Na delavnico smo povabili učence 1. a razreda OŠ Zbora odposlancev. Z veseljem so se odzvali našemu povabilu in naša ura sodelovanja se je pričela.

Učiteljica je v začetku vse učence pozdravila in jim razložila namen našega druženja. Kot že naslov pove ROPOTULJA je bil namen druženja izdelati glasbilo – ropotuljo. Tako mi kot učenci sosednje šole smo se lotili dela. Za izdelavo ropotulje smo potrebovali tulce papirnatih brisač, žebljičke, balone, koruzna zrna, riž, barvasti lepilni trak.

V tulce je bilo potrebno potisniti žebljičke, kateri služijo izvajanju zvoka, nato je bilo potrebno tulce na eni strani zapreti, to smo naredili z balonom, kateri je služil kot zamašek. V tulce smo nasuli koruzo ali riž, po želji posameznika in ropotuljo zaprli z balonom. Ko smo dobili tako izdelano ropotuljo smo jo okrasili z barvnimi lepilnimi trakovi. Naše delo je bilo tako končano, za prijeten zaključek delavnice, pa smo ropotulje še preizkusili. Bilo je glasno, vendar ne preveč.

Preostanek našega druženja smo namenili sladkanju s pecivom, ki smo ga v ta namen spekli prejšnji dan in odžejali smo se z vodo in domačim, šolskim sokom narejenim iz korenja in jabolk. Druženje smo zaključili z igro na igralih in z obljubo, da se v mesecu juniju zopet srečamo na našem dvorišču, saj so naša igrala enkratna za igro in druženje.

Naše ustvarjanje in druženje pa si lahko ogledate na fotografijah, ki so nastale med delom.

 

                                                                                                                                                                                                          Z lepimi pozdravi,

                                                                                                                                                                                                                   učenci in učitelji skupine PP1

Skip to content