RASTEM S KNJIGO IN OBISK KNJIŽNICE KOČEVJE

10. 12. 2021 | Novice

V petek, 10.12.2021, so učenci od 6. do 9. razreda v okviru projekta Rastem s knjigo, obiskali Knjižnico Kočevje. Sprejela nas je prijazna knjižničarka ga. Špela in nas povabila v njihovo veliko čitalnico, kjer je za vsakega pripravila lepo darilce. V uri, ki smo jo preživeli v knjižnici, smo izvedeli mnogo zanimivosti. Najprej smo dobili nekaj informacij o projektu Rastem s knjigo, spoznali smo letošnjega avtorja, Vinka Möderndorferja ter njegovo knjigo Jaz sem Andrej. Dobili smo ideje, zakaj je branje kul, izvedeli nekaj več o kočevski knjižnici, ki letos praznuje 70-letnico, hrani pa čez 95.000 enot gradiva. Ogledali smo si tudi posnetek, kjer smo lahko občudovali ogroooomno knjižnico, zgrajeno leta 2017 na Kitajskem. Na koncu predstavitve so seveda vsi učenci prejeli v dar letošnjo izbrano knjigo, Jaz sem, Andrej.

Sledil je še sprehod po knjižnici. Ogledali smo si Figarjevo zbirko, kjer hranijo stare in dragocene knjig in si ogledali razstavo slik iz peska. Zavili smo še na mladinski oddelek, kjer smo spoznali medvedka Berija in njegov projekt. Naj se pohvalimo,da nekateri učenci pod vodstvom učiteljev, že sodelujemo v tem projektu. Najbolj nam je bila všeč igralnica, ki pa je žal zaradi trenutnih razmer, zaprta.

Čas v knjižnici kar leti, saj tu lahko počnemo sto in sto stvari, bilo nam je lepo in zagotovo se še vrnemo ter si izposodimo kakšno dobro knjigo. Iskrena hvala knjižničarki ga. Špeli za njen trud in zanimivo predstavitev ter seveda vsa darila!

Da vas bo knjiga pritegnila in jo boste vzeli v roke, pa še malo vsebine: Andrej je nov na šoli in ima cel kup problemov. Pravzaprav jih ima več kot kdorkoli drug na tem svetu. Vse skupaj se začne že pri njegovem imenu, nadaljuje s tem, da sta njegova starša ločena, potem pa s tem, da bi moral biti lep in priljubljen. In še marsikaj se najde. A vse le ni tako hudo. Ima malce prismuknjeno, a skrbno mamo, odbito babico, kmalu pa se spoprijatelji še s samosvojo Sonjo. Življenje tako počasi postaja lepše in lepše, predvsem pa strašno razburljivo … 

 

 

                                                                                                                                                                                                         Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content