PIŠEMO Z ROKO

25. 1. 2022 | Novice

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizirajo jo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport,  Zavodom  RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji.

V  tednu od 17.1. – 21.1. 2022  smo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko. Skrbno smo oblikovali in povezovali črke. Nekateri zapisujejo le še s tiskanimi črkami, a smo se v Tednu pisanja z roko 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna 2022 je bila Pišem z roko, ker … Pozornost smo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši.

Učenci so se ob pomoči in usmerjanju učiteljev v tem tednu bolj posvetili pisanju z roko ter izvedli različne aktivnosti na to temo. Na spletu so si tudi ogledali različne primere pisav in se naučili kaj je to kaligrafija.

Nastala je knjiga lepih misli in želja, katero smo oblikovali učitelji, učenci in tudi starši. Izdelke so poslali tudi učenci in učitelji, ki so bili v tem tednu odsotni. Nastala je »zbirka« raznolikih rokopisov in neštetih lepih misli, želja, pregovorov, prespisov itd. Knjiga bo v naši šolski knjižnici, kjer si jo lahko ogledate. Vsem se zahvaljujem za pomoč in pripravljenost za sodelovanje.

Skip to content