PARK MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA

14. 4. 2022 | Novice

Občina Kočevje je za leto 2021/22 pripravila operacijo za »5. JAVNI POZIV  za izbor operacij za uresničevanje ciljev SLR iz ESRR«  in sicer z naslovom MEDGENERACIJSKI PARK SODELOVANJA (za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj za čas od 1.3. 2021 do 1. 5. 2022). Občina Kočevje je OŠ Ljubo Šercer, kot prijavitelj operacije povabila k sodelovanju v vlogi partnerja skupaj s Podjetniškim inkubatorjem.

V sredo, 13.4.2022 je potekala otvoritev parka medgeneracijskega sodelovanje. Kot je razvidno že iz imena, je namenjen druženju in aktivnostim vseh generacij, lokacija parka pa je ob stavbi društva upokojencev Kočevje. V parku najdemo veliko različnih igral, orodij prilagojenih starejšim in gibalno oviranim ter orodij za razgibalni trening mladih.

Na otvoritvi so nastopali učenci OŠ Ljubo Šercer, ki so pripravili dve glasbeni točki. Pripravljena je bila tudi pogostitev, učenci pa so preizkusili vsa igrala. Želimo si, da bo park povezovalna točka vseh generacij in bo nudil prijetne trenutke druženja.

     

 

                                                                                                                                                                                                                                                       Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content