NARAVOSLOVNI DAN: KAJ PLAVA V KOČEVSKEM JEZERU

28. 3. 2022 | Novice

V ponedeljek, 28.3.2022, je na OŠ Ljubo Šercer potekal naravoslovni dan z naslovom “Kaj plava v Kočevskem jezeru?” Udeležili so se ga učenci, ki niso vključeni v šolo v naravi in učenci PPVI. 

Zjutraj smo si najprej ogledali zgodovino Kočevskega jezera, poznanega tudi kot Rudniško jezero. S pomočjo slikovnega gradiva in spleta smo ugotavljali zakaj je temu tako in prišli do zaključka, da je to povezano kar s samim nastankom jezera. 

Ugotavljali smo tudi, čemu je sedaj jezero namenjeno in kateri so najbolj tipični prebivalci jezera. Največje primerke smo si ogledali na videoposnetkih.

Ob 9.30 smo se peš odpravili proti jezeru. Ob prihodu smo pomalicali in uživali v krasnem vremenu in razgledu. Ob poti proti plaži smo bili pozorni na živa bitja ob jezeru ter na njem. Videli smo tudi laboda. Na glavni plaži smo si skušali predstavljati kako velike so lahko ribe, ki živijo v jezeru. Učitelj je za ta namen prinesel s seboj meter. V jezero smo zmetali nekaj kamenčkov in ugotavljali, kdo ga je vrgel najdlje. 

Nato smo se odpravili nazaj proti šoli, kjer nas je že čakalo kosilo.

Dopoldan smo preživeli aktivno in spoznali nekaj dejstev o Kočevskem jezeru.

  

   

 

                                                                                                                                                         vodja naravoslovnega dne, Blaž Merhar

Skip to content