NA NAŠI ŠOLI JE ŽE ZADIŠALO PO PRAZNIKIH

12. 11. 2021 | Novice

V sredo, 10. 11. 2021, je bil za učence in učitelje NIS in PPVI prav poseben tehniški in delovni dan z naslovom  »Izdelava izdelkov za novoletni bazar«. Pod spretnimi prsti otrok so ob odličnem vodenju učiteljev  nastali prekrasni izdelki. Kar vsi prostori na šoli so se spremenili v delavnice, kjer so učenci, pridni kot čebelice, izdelovali izdelke iz najrazličnejših naravnih in umetnih materialov. Vas zanima, kaj vse smo počeli?

V 2. in 3. razredu so v treh različnih kotičkih oblikovali namizne dekoracije – lesene smrečice z različno dolgimi paličicami in adventne venčke. Izdelali pa so tudi nakit -pravšnje darilo za dame. V 4., 5. razredu so se prepustili domišljiji in nastala so čudovita ogledala z umetniškimi okvirji, ter seti novoletnih obeskov. 6., 7. razred se je bahal s kar petimi delavnicami. V njih so izdelovali okraske za novoletna drevesca iz naravnega materiala in adventne venčke. Poskrbeli so tudi, da je zadišalo po medenjakih, ki so nepogrešljiv del prazničnih dni v decembru. V 8. in 9. razredu pa so že pravi rokodelski mojstri. Fantje so v tehnični učilnici izdelovali ptičje valilnice, ter okrasne slike z zimskimi motivi na lesenih kolutih. Dekleta pa so ustvarjala z mojstrico Ireno, ki jih je popeljala v svet gline in glinenih izdelkov. Nastali so prekrasni podstavki, hiške, krožniki in angeli, ki sedaj čakajo na barvanje, peko v posebni peči in premaz z glazuro.

Tudi učenci posebnega programa so ob sproščujoči glasbi in ob vzpodbudi učiteljic in učiteljev izdelali prav posebne okraske in dekoracije za dom, dišavnice in prečudovite albume. Albumi so nastali iz papirja, ki so ga izdelali v šoli in so tako v celoti ročno delo učencev 3.skupine PPVI in njihove razredničarke. V skupini PPVI 2 so za ustvarjanje uporabili  različne materiale. Kot pravi šiviljski mojstri so se lotili izdelave  čudovitih, uporabnih izdelkov za dom in gospodinjstvo. Njihove spretne roke pa so naravne materiale spremenile v adventne venčke in različne novoletne dekoracije. V skupini PPVI 1  pa so se posvetili okraskom za novoletna drevesca. Za delo so uporabili vejice različnih velikosti, ogromno bleščic, perlic in lepila. Ob delu so se zabavali in celoten razred spremenili v bleščečo delavnico.

Vse lepo hitro mine in tudi naš poseben dan se je prehitro končal. Veseli obrazi otrok in njihova razigranost sta bila največje plačilo vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi delavnic. No, dovolj je bilo besed! Raje pokukajte v galerijo in se kar sami prepričajte.

2., 3. RAZRED

6.,7. RAZRED:

 

8., 9. RAZRED

PPVI 1:

 

PPVI 2:

PPVI 3:

                                                                                                                                                                                                                     Ustvarjalni pozdrav,

                                                                                                                                                                                                                    učitelji in učenci OŠ Ljubo Šercer

Skip to content