MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE NA DELAVNICI »ZMOREMO IN ZNAMO PRIPRAVITI ZDRAV OBROK«

10. 5. 2022 | Novice

Povabilo šole in učencev PPVI 3. skupine z vodjo delavnice Ano me je razveselilo, saj lahko »pametujem« pred temi mladimi brez posebnih ugovorov (me še premalo poznajo😊). Doma dobim vedno odgovor »kaj pa če bi…«. Nisem sicer v Društvu podeželskih žena, se pa imam skoraj za kmetico, saj doma pridelamo vso zelenjavo, ki raste na tem področju (tudi kaj manj znanega). Za beljakovinski dodatek pa poskrbijo kokoške.

S seboj sem pripeljala prijateljico, ki mi »preveč ne ugovarja«. Vsi skupaj smo se zbrali v gospodinjski učilnici šole. Na žalost je manjkal glavni kuharski pomočnik, je pa pomagala učenka iz sosednjega oddelka, ki se je izkazala za kar spretno s kuhalnico.

V družbi prijetne in zelo pridne učenke sem se podala na šolski vrt, kjer sva pobrali, kar je že zraslo užitnega, tudi nekaj »plevela«. Nekaj sem prinesla od doma…tudi moje posebne »zvarke«. Medtem so v kuhinji zamešali in dali v pečico kruh (posebno hitra priprava).

Lotili smo se rezanja, sekljanja (nekateri posamezniki so se preizkusili tudi z mojim posebnim pripomočkom) in mešanja. Pri pomivanju posode, ki smo jo kar sproti pospravljali z delovne površine, so se učenci dobro izkazali. V glavnem pa smo bili zelo pridni in hitri. Naredili smo štiri namaze z zelišči, tudi v sladkem je bilo nekaj zelenega. Razrezali smo kruh (kar se sicer z vročim ne dela, ampak kdo bi čakal). Obložene kruhke so učenci raznesli po razredih in prišli nazaj s praznimi krožniki. To je bil znak, da je delavnica uspela. S prijateljico sva polizali žlice in kuhalnice, spili kavo in morda se dobimo še kdaj.

 

                                                                                                                                                                                                                  Zapisala:

                                                                                                                                                                                                                     Jelka, udeleženka delavnice

Skip to content