Kulturni dan: Kultura v mojem mestu

V sredo 11.3. smo raziskovali kulturo v mestu Kočevje. Razdelili smo se v skupine in vsaka je imela nalogo: poiskati pravljičnega junaka, ki prihaja z okolice Kočevja.

Učenci so dobili kuverte z namigi, ki so jih postopoma odpirali. V eni se je skrivala sestavljanka, v drugi uganka, v naslednji križanka,… Združiti smo morali moči, dobro sodelovati in si pomagati, včasih pa kakšen odgovor tudi izbrskati na internetu ali ga poiskati okoli sebe. Vsak je dodal svoj košček znanja in veščin, da smo lahko uspešno rešili vrsto nalog, ki so nas vodile skozi mesto. Obiskali smo knjižnico Kočevje, Tržnico, vrtec Ostržek, KCK, Park narodnih herojev, Trg Svetega Jerneja,… zato ste nas morda kje na poti skozi mesto opazili. Pri teh postajah smo se o znamenitosti Kočevskega tudi pogovarjali, ter odkrili, da je polno kulturne in naravne dediščine!

Zadnja uganka nam je razkrila ime pravljičnega junaka iz Osilnice, o katerem pa smo več slišali na naši zadnji postaji – v Pokrajinskem muzeju Kočevje. Poskusite jo rešiti tudi vi, da izveste, o katerem junaku govorimo:

Tekom dneva se je našel čas tudi za risanje naših najljubših znamenitosti Kočevskega. Dan smo zaključili prijetno utrujeni od potepanja po mestu in toplih sončnih žarkov.

Zapisala: vodja KD Anita Marinko