KULTURNI DAN »KAJ BOM, KAJ BOŠ«

7. 10. 2021 | Novice

Učenci 2. in 3. razreda v prilagojenem programu z nižjim izobrazbenim standardom in učenci posebnega programa so imeli kulturni dan z naslovom »Kaj bom, kaj boš«. Že naslov nam pove, da so se pogovarjali in učili o tem, kaj bodo v prihodnosti. Torej, spoznali so poklice in se pogovarjali o tem kaj bi želeli postati. Idej in želja je bilo res veliko!

V prvem delu kulturnega dne, so si ogledali kamišibaj predstavo gospe Metke Damjan z naslovom »Volk, ki ni hotel več hoditi«. Predstavo so si ogledali preko spleta in bila jim je zelo všeč. Pripomočke za predstavo kamišibaj imamo tudi pri nas na šoli. Učence smo spomnili na to, da so v letošnjem šolskem letu že videli eno kamišibaj predstavo in sicer za prvi šolski dan. Učenci posebnega programa pa so celo izdelali volka in prevozno sredstvo, saj kakor je bilo že zapisano, volk ni želel hoditi.

V drugem delu pa smo dobili obisk! Obiskala nas je gospa Metka Damjan ker v živo! V šolski telovadnici smo si tako ogledali še eno predstavo kamišibaj. V tej predstavi je tudi nastopal volk, ki ni točno vedel kaj želi postati po poklicu. Po končanem srečanju v telovadnici, smo zgodbo hitro obnovili in narisali risbe. Za konec pa smo še priredili še tekmovanje v poznavanju poklicev in učenci so bili med seboj zelo izenačeni! Poimenovanja nekaterih poklicev so res težka in so povzročala težave, vendar vaja, vaja, vaja pa bomo vse znali!

V času, ki nam je še ostal, pa smo pripravili tudi sličice z jesensko tematiko in naredili kratek zapis, v povezavi s tednom otroka. Sličice bomo odnesli po bližnjih ustanovah in jim tako, upam da, polepšali dan!

 

                                                                                                                                                                                                             Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content