KJE SE POTEPATA ŽIVA IN LENART?

21. 9. 2021 | Novice

Če ste prebrali našo prejšnjo novičko o Evropskem tednu mobilnosti, zagotovo že veste kdo sta Živa in Lenart. No, pa da vas vseeno spomnimo – to sta naši maskoti, ki z nami zganjata norčije v tem tednu! Spoznali smo ju v četrtek, ko sta naše učence vozače pospremila s kombija do šole. Tokrat sta se v petek odpravila na poseben obisk.

Živa je odšla domov k naši Tinkari in pri njej doma preživela noro dober vikend! Kaj vse sta doživeli skupaj si lahko ogledate tudi na spodnjih fotografijah, vsekakor pa sta preživeli ustvarjalen in aktiven konec tedna. Tako je Tinkara Živi pokazala, kaj vse lahko počnemo, da si popestrimo sončne in deževne dni, ob tem pa urimo svoje spretne prste, razmigamo možgančke, napnemo ustvarjalno žilico in raztegnemo svoje noge kot krake.

Lenart pa je peš odšel domov s Tarikom in zanj se je tako začel zabaven vikend v dobri družbi. S seboj so ga vzeli na igrišče in skupaj odigrali nogometno tekmo, po tem pa so si, da jih bodo noge še lahko nosile, privoščili lep piknik v naravi. Prej prazni trebuščki so se hitro napolnili z dobrotami.

Učenka Manca je s svojo mamo že prvi dan zavihala rokave (no ali pa hlačnice), zato sta skupaj, namesto pred šolo, parkirali na parkirišču trgovine Tuš in se kar peš odpravili do šole.

Tudi Alex nam je poslal video posnetek, na katerem z očijem kolesarita kar skupaj! To se nam zdi odlična ideja, saj se je v dvoje še lepše peljati naokoli, občudovati prelepo pokrajino in uživati v sončnih žarkih. Morda bo kmalu tudi njega obiskala katera od maskot.

Čez vikend je dež tudi malo namočil našo Zemljo, ki si je nekoliko opomogla od vseh naših vragolij, ki smo jih zganjali, danes pa že sije sonce, ki nas vabi v naš čudovit svet.

                                                                                                                                                                                                                         Zapisala Anita Marinko

Skip to content