JEDLI SMO NEKAJ TRADICIONALNO SLOVENSKEGA …

2. 7. 2020 | Novice

V petek je na OŠ Ljubo Šercer zadišalo po medu, maslu, mleku in jabolkih. To so glavna živila, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk in na naših mizicah so bila vsaj prej našteta živila. Pomembno je poudariti, da je bila vsa hrana iz lokalnega okolja, saj je potrebno podpirati pridelovalce, ki sami doma pridelajo vso to okusno hrano.

Že zjutraj smo se vsi zaposleni in učenci zbrali v šolski telovadnici ter zajtrkovali. Poudarili smo, da so čebele za nas zelo pomembne in si na to temo ogledali video. Ta nam je nazorno prikazal kaj bi se zgodilo, če bi čebele izumrle! Brez njih zares nebi mogli preživeti. 

Za popestritev smo sodelovali v kvizu – seveda na temo čebel. Vprašanja v kvizu so se nanašala tudi na čudovit naravoslovni dan, ki so ga učenci imeli v oktobru. Že takrat so namreč izvedeli in videli marsikaj novega, sedaj pa so videno in slišano ponovno osvežili. Za učence so bila vprašanja prava »mala malica« in so pravilno ugotovili vse odgovore. To pa še ni bilo vse… Imeli smo tudi glasbeni nastop in – ne, nismo peli Slakovega Čebelarja – temveč plesni nastop učencev, ki obiskujejo pevski zbor pod vodstvom učiteljice Vere. Zavrteli so se v ritmih pesmi Čebelice, v izvedbi Čukov in Ribiča Pepeta. Nastop nam je privabil nasmeh na obraz in zadovoljni smo nadaljevali poukom naprej.

 

 

 

Zapisala: Sandra Rusec Belaj