IGRE BREZ MEJA

14. 6. 2022 | Novice

V nov teden smo zaštartali pogumno in zagnano s ponedeljkovim delovnim dnevom. Na šolskem dvorišču smo se zjutraj zbrali učenci PP1, PP2 in PP3, ter učitelji, varuha in spremljevalka. Ker nas sonce še ni dobro pogrelo, smo se za začetek postavili v krog in se ogreli z različnimi gibalnimi igrami. Pri teh smo smo morali dobro sodelovati, da smo dosegli cilj vaje. Poleg tega pa smo se ravno prav razgibali, da smo lahko pričeli s tekmovanjem, ki smo ga že komaj čakali.

V dve skupini smo se razdelili tako, da si je vsak udeleženec okrog vratu obesil ogrlico s simbolom risa ali medveda. Ko smo skupaj pripravili igralno površino za prvo igro, smo pričeli. Najprej smo tekmovali v korakanju od štarta do cilja. Zavrteti smo morali kazalec, ki je pokazal število korakov, ki smo jih naredili. Nekateri so imeli več sreče, drugi manj, medvedje pa očitno tudi dolge korake, zato so  zmagali v prvi igri. A risi se niso pustili! V igri prenašanja žogice na robčku, kjer je bilo nujno potrebno dobro sodelovanje v paru, so zmagali oni. Za las je šlo pri igri hitrostnega sestavljanja, saj so tekmovalci obeh ekip hitro tekli in z lahkoto sestavljali podobo, vendar so bili tudi tokrat močnejši risi. Tekmovali smo še v prenašanju vode, z žogico na žlici smo morali vijugati okrog ovir, metali smo žogico in z njo podirali v zid zložena vedra, ter z obroči skušali zadeti palico s čim več točkami.

Tekmovanje je bilo napeto, zato smo veliko navijali in se spodbujali, da smo bili še boljši, še močnejši in še hitrejši. Zmagovalna je bila ekipa risov, vendar pa menimo, da smo zmagovalci vsi. Pokazali smo namreč, da zaradi vztrajnosti, truda in medsebojnega sodelovanja, za nas ni meja!

 

Zapisala Anita Marinko

Skip to content