HUFNAGLOV DAN

17. 9. 2021 | Novice

Učenci 2. in 3. razreda in učitelji, smo se v četrtek, 16.9. odpravili proti gozdu, saj nas je tam že čakala gospa Tina Žele Kovačič, ki je za nas pripravila zanimive delavnice, tema pa je bila Hufnaglov dan.

Najprej nam je povedala, kdo sploh je bil Leopold Hufnagel. Bil je začetnik sistema prebiralnega gospodarjenja. Na učencem preprost in nazoren način je predstavila, kaj sploh to pomeni. Uporabila je materiale, ki so na voljo v gozdu in zelo konkretno s pomočjo zemlje, kamnov, vejic itd. pokazala kaj vse se dogaja v gozdu in kakšen načrt za gozdove je postavil gospod Hufnagel.

Sledile so delavnice za učence. Najprej so dobili nalogo, da so morali poiskati različno visoka drevesa. Nato so iskali sledi živali v gozdu. Našli so iztrebke živali, polžje hišice in celo pero. Po gozdu so se plazili kot gozdne živali in ugotovili, da medved zelo težko hodi navzdol. Lažje je, če se kar kotali! Za konec pa jim je gospa Tina prinesla kresilo in vnetilo in bili so navdušeni, kako hitro se je vse skupaj vnelo in pojavil se je majhen ogenj. Ker je bil čisto majhen ogenj, smo ga lahko hitro pogasili.

Vrnili smo se utrujeni, vendar zelo zadovoljni in navdušeni nad delom v gozdu in največkrat se je ponovilo vprašanje, kdaj gremo spet v gozd?

 

                                                                                                                                                                                                                              Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content