GREMO V SEČO, V ŠOLO V NARAVI!

6. 4. 2022 | Novice

Tudi na naši šoli smo končno, po nekaj letih premora, dočakali težko pričakovano šolo v naravi. Vsi ukrepi so nam bili naklonjeni, prav tako vodstvo šole in starši. O pričakovanju učencev ne bi niti govorila. Prijavilo se je 16 fantov in deklet od 6. do 9. razreda. Na pot smo se odpravili z obema razrednikoma ter učiteljem športne vzgoje v ponedeljek, 28. marca na slovensko obalo v CŠOD Seča.

Zbiranje dokumentacije, soglasij in roditeljski sestanki, vse je potekalo po načrtu in brez težav, ob polnem sodelovanju vseh staršev- hvala! V ponedeljek nas je prijazni voznik g. Jure varno pripeljal do Portoroža in vodja ga. Neva nas je pozdravila, pokazala bungalove in po nastanitvi nas je že čakalo okusno kosilo. Nato se je začelo jutranja telovadba, dežurstva, dejavnosti z učiteljico Lili ali domačimi učitelji, nekaj pouka z učiteljico Valerijo, klepeti, sprehodi, spoznavanje primorske pokrajine s posebnostmi in  DRUŽENJE!

O vsem  pričajo fotografije v fotogaleriji na spletni strani šole, za katere je poskrbel učitelj Jan.  Preberite si še misli otrok, ki sem jih  nanizala v ogrlico vtisov.

Za zaključek si bom sposodila misel ene od naših mamic, ki mi je zapisala:  »Vse bolezni bodo minile, zagotovo pa ostali bodo spomini na šolo v naravi!«

Zapisala vodja ŠVN, Valerija El Habashy

Kaj so povedali dekleta in fantje?

– Meni so bile zelo všeč dejavnosti, ki smo jih imeli z učiteljico Lili. Naučil sem se nekaj novega o primorski. Lahko sem se družil z ostalimi učenci, saj se v šoli ne smemo.

– Vse mi je bilo super. Ni mi bilo všeč v vrtu kaktusov, ker mi je postalo slabo. Mogoče sem alergična na te rastline.  Fuul mi je bilo všeč, da smo šli v bazen in sem plavala, videla sem soline in vožnja z ladjico v Piran mi je bila super.

– Najbolj mi je bilo lepo v akvariju. Ker sem videla različne ribe, meduze in sem lahko kupila spominčke. Prvi dan so se dekleta preveč prepirale, pa so učitelji rešili ta problem, potem je bilo ok.

– Ni mi bilo všeč, ker so se dekleta prepirale med seboj. Najbolj mi je bilo lepo, da smo se lahko družili med seboj, saj se v šoli ne moremo in ne smemo. Pohvalila bi še kuharice, ki so res odlično kuhale.

– Bilo mi je lepo, tudi to da smo z ladjico nasedli, ni me bilo strah. V vrtu mi je bilo všeč, ker nisem še videl toliko kaktusov. Skupno druženje v sobi je bilo super, fantje smo se med seboj odlično razumeli. Hrana mi je bila bolj všeč kot v šoli.

– Meni je bilo všeč, da smo bili lahko skupaj in smo punce spale same v sobi in vsak dan sem se dobro naspala. Pohvalila bi še kuharice, ki so odlično kuhale. Rada sem bila dežurna pri zajtrku in sem pripravila mizo za vse. Malo preveč smo hodili, ampak sem zmogla.

– Bilo mi je lepo, ko smo skupaj igrali nogomet, pa še z drugo šolo. Imeli smo super ples, učitelj Jan je predvajal glasbo po željah in učiteljica Valerija je plesala z nami. Lahko smo jedli čips, čokolado in pili kokakolo. V sobah nismo smeli imeti sladkarij.

– Najbolj mi je bila všeč žurka, ker sem lahko plesala, jedla sladkarije in se zabavala. Vožnja z ladjico v Piran mi je bila zanimiva, tam imajo dober sladoled. Zanimiv mi je bil akvarij zaradi rib, želve, meduz in tam sem si kupila obesek želvico. Ni mi bilo fajn, ker se nismo smeli kopati v morju. Bilo je premrzlo.

– V šoli v naravi mi je bila najbolj všeč vožnja z ladjico in obisk akvarija. S prstom sem vodil ribo po akvariju, ki mi je sledila, vsem je bilo zelo zanimivo. Potem so poskusili še drugi. Kupil sem tudi spominke in darila.

– Všeč mi je bil vrt kaktusov, ogled Pirana in vzpon do cerkve s čudovitim razgledom.

– Najbolj mi je bilo všeč kopanje v bazenu in seveda zanimiv izlet z ladjico.

– Bilo mi je všeč vse. Končno smo se lahko družili. Dekleta smo uživale skupaj, se urejale, klepetale in  tudi malo prepirale. Vse jutranje aktivnosti so bile naporne, najboljše pa je bilo skupno večerno druženje ob plesu, glasbi in prigrizkih.

– Meni je bil najbolj všeč ples, ki smo ga imeli v sredo zvečer, saj smo lahko jedli čips in čokolado. Izdelali smo plakat, ki bo za spomin kaj smo delali v šoli v naravi. Na živce so mi šle sošolke,  ki so se brez veze prepirale za fante. V šolo v naravi, pa bi šla vseeno še kdaj.

– Meni so bili všeč kaktusi, ker jih je bilo veliko in sem si ga lahko tudi kupil za domov. Plavanje v bazenu, ker uživam v plavanju in potapljanju. Pohvalil bi tudi hrano, ki je bila odlična.  Naporno mi je bilo, ker smo veliko hodili.

– Najbolj mi je bila všeč zabava, ker smo se lahko družili, plesali in jedli sladkarije. Vožnja z ladjico v Piran, čeprav me je bilo strah, ko smo nasedli. Jutranja telovadba mi ni bila všeč.

DRUGO LETO GREMO SPET, JE SKLEP VSEH FANTOV IN DEKLET!

                                                                                                                                                                                                                   Zapisala Valerija El Habashy

Skip to content