DOGODKOV POLN OKTOBER V PP2

22. 10. 2021 | Novice

V mesecu oktobru smo imeli v PP2 polne roke dela! Radi ustvarjamo, zato smo najprej nabrali veliko divjega kostanja, želoda, storžev različnih oblik in velikosti, ter listja v jesenskih barvah. Že pri tem smo se zabavali in se veliko naučili, saj smo si ogledali različne drevesne vrste, njihove značilnosti, obenem pa spoznavali naše mesto Kočevje in njegovo okolico.

Iz nabranega materiala je nastalo mnogo lepih stvari: od slike jesenskega drevesa, ki smo jo ob mednarodnem dnevu starejših nesli v DSO Kočevje, možiclja iz barvnega listja, do ježka, ki nam krasi šolski hodnik.

Tudi kuhinja nam ni tuja, saj jo obiščemo najmanj enkrat tedensko, da režemo, pečemo, kuhamo… nastane pa vedno nekaj dobrega! Ta mesec smo pripravljali sadne solate, šmorn, palačinke… mmm, se nam že cedijo sline.

Konec meseca se pripravljamo na jesenske počitnice, zato je naša Špela v šolo prinesla bučo. Izdolbli smo jo, ji izrezali oči, usta, nos, ušesa in skuštrane lase, nato pa v njej prižgali svečko. Na terasi šole je v petek zjutraj pozdravljala učence šole, obiskovalce, ter otroke iz vrtca. Ste jo morda videli?

Vabimo vas, da si ogledate fotografije in vam želimo lepe počitnice!

 

                                                                                                                                                                                                                                Zapisala Anita Marinko

Skip to content