DELAVNICE PRIPOVEDOVANJA ZGODB IN PODELITEV PRIZNANJ BRALNE ZNAČKE

19. 4. 2022 | Novice

Takoj po praznikih, v torek 19.4.2022, smo na šoli organizirali dva lepa dogodka in sicer delavnice pripovedovanja zgodb in podelitev priznanj bralne značke.

Projekt pripovedovanja zgodb poteka v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje in Ljudsko univerzo Kočevje v okviru Republike Slovenije in Evropske unije sklada za regionalni razvoj. Zgodbo O kraljeviču, ki ni maral brati nam je pripovedovala ga. Živka Komac, zgodbo Zajčkova hišica pa ga. Neva Oberstar, gostji sta članici Društva upokojencev Kočevje. Gostili smo tudi ga. Martino iz Ljudske univerze Kočevje. Uživali smo ob poslušanju pravljic in njunih osebnih zgodb, najbolj pa nas je nasmejala muca pripovedovalka, ki je prav tako prišla na obisk.

Po prvem delu je sledila prireditev ob zaključku bralne značke. V uvodu smo izvedeli, da je letos bralcev veliko, kar 32 od 52 učencev. Imamo tudi 6 zlatih bralcev, ki so brali vseh 9 let osnovne šole. Poslušali smo deklamacije učencev ter uživali ob točki presenečenja, ko nam je učenka 7. razreda odplesala svoj čarobni ples. Sledila je podelitev priznanj in nagrad, pri tem sta mi pomagali naši gostji. Na koncu so se učenci zasluženo posladkali in se nasmejani fotografirali.

Učencem še enkrat čestitke! In kot pravi ameriški pisatelj Geroge R. R. Martin o knjigah: “Kdor bere knjige, živi tisoč življenj.” Ali pa ameriška novinarka Mary Schmich:  »Branje je znižana vozovnica do kamorkoli.«, zato berimo knjige!
   

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Zapisala Maša Luteršmit           

Skip to content