Dan Zemlje v PPVI 1. skupina

21. 4. 2022 | Novice

Svetovni dan Zemlje praznujemo 22. aprila. V ta namen smo v PP1 v četrtek, 21. 4. 2022, našemu planetu, ki nam nudi vodo, hrano, zavetje in pogoje za bivanje, namenili veliko besed in v ta namen posadili razredno drevo – bor.

Delovni dan smo začeli z asociacijami na besedno zvezo »KAO LAHKO MI POMAGAMO, DA NAŠA ZEMLJA NE BO BOLNA«. Učenci so s pomočjo slik in učiteljice, ter varuha ugotavljali kako lahko pomagamo. Ugotovili smo, da z ločevanjem odpadkov, varčevanju z vodo in energijo, s prihodom v šolo brez avtomobila, recikliranjem, s čistilnimi in zbiralnimi akcijami, sajenjem novih rastlin, ponovni uporabi odpadnega materiala in še bi lahko naštevali, lahko dejavno prispevamo k varovanju, ohranjanju in urejanju naravnega okolja, v katerem živimo.

Naredili smo miselni vzorec z najpogostejšimi onesnaževanji in rešitvami kako lahko preprečimo onesnaževanje. Kot darilo Zemlji smo posadili drevo – razredno drevo bor, katero bo krasilo stranski vhod v šolo.

Delovni dan smo zaključili z ugotovitvijo, da bo Zemlja ostala čista in zdrava, če ji bomo odgovorno pomagali vsi njeni prebivalci.

December se je komaj začel a v našem razredu, PP1 smo se že praznično okrasili. Za to je zaslužen naš delovni dan, katerega smo pričarali v četrtek, 2. 12. 2021. Delovni dan je bil namenjen ustvarjanju voščilnic in okrasitvi razreda.  

Ne verjamete? No, zato pa prilagamo nekaj fotografij, ki so nastale med delom.

   

                                                                                                                                                  Z lepimi pozdravi,

                                                                                                                                                     učenci in učitelji skupine PP1

Skip to content